lørdag den 18. februar 2012

Fasters lækre havretern med nougat

Disse kager havde min faster lavet til min kusines fødselsdag og de var bare så lækre! Du skal bruge 100g smør, 4,5 dl havregryn, 1 spsk. hvedemel, 1,5 tsk. bagepulver, 1 dl sukker, 2 tsk. vaniliesukker, 2 spsk. lys sirup og 100g nougat til pynt.


Smørret smeltes i en gryde. Mel, bagepulver, sukker, vanilie og sirup røres sammen i en skål og smørret tilsættes. Dejen smørres ud en en smurt bradepande (20x30cm). De bages på nederste rille i en 200 grader varm ovn i 10 min. Nougaten skærres i tynde skiver med en ostehøvl. Skiverne lægges i et tyndt lag ovenpå den lune kage og der kan laves et fint mønster med en gaffel. Kagen skærres i tern og stilles i køleskabet i ca. 20 min. så nougaten stivner. Kagerne er fryseegnede og kan holde i op til 3 mdr.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar