mandag den 7. januar 2013

Boller karry

Du skal bruge: 500g hakket kalv og flæsk, 1 revet eller blendet løg, 1 spsk. spidskommen, 1 spsk. karry, 1 dl mælk, salt og peber til farsen. Til saucen: olie, 2 spsk. karry, 2 fd. hvidløg (presset), 30 g revet ingefær, 2 gulerødder, 1 bladselleri, 1 løg, 1 æble, 1 spsk. mel, 3 dl. vand fra kødbollerne, 5 dl madlavingsfløde (evt. erstat halvdelen med mælk), grøntsagsbouillon, salt og peber.

Bland alle ingredienserne til farsen sammen. Form farsen til kødboller og kom dem i kogende vand. 
Når kødbollerne stiger op til overfladen tages de op.
Riv gulerød, selleri, æble og løg (kan også hakkes i mindre stykker).
Varm en gryde op. Kom olie, karry, hvidløg og ingefær i. Tilsæt dernæst de revne grøntsager og lad det svitse lidt. Drys med mel og rør rundt. Kom vand fra kødboller i og dernæst, fløde/mælk og grøntsagsbouillon i. Lad saucen koge igennem. Tilsæt kødbollerne og smag til med salt og peber.
Jeg serverede en råkost med lidt citronsaft, rosiner, peanuts og ris til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar