torsdag den 3. januar 2013

Fish and chips

Du skal bruge: 250g mel, 3,5 dl vand, 1 tsk. salt og 2 stift piskede æggehvider til beignetdejen. Dernæst skal du bruge 500 g torsk, 800 g kartofler, 1 liter olie. Til remouladen: 3 spsk. creme fraiche, ½ glad drueagurker, 1 revet gulerod, 1 revet løg, 1 revet æble, ½ bt. persille, 1 tsk. sennep, 1 tsk. karry, salt og peber.

Rør mel og salt ud i vandet. Vend de piskede æggehvider i og lad beignetdejen hvile i køletskabet i ½ time.
Skær kartoflerne i både, hæld lidt olie over og drys lidt salt og peber på.
Kartofler skal have omkring 40 min. ved 200 grader.
Sigt lagen fra drueagurkerne i en lille gryde sammen med løg og gulerod. Lad det koge op, fjern gryden fra varmen og lad det trække i 10 min. Drueagurker og persille hakkes fint og blandes med det revne æble, karry, sennep og creme fraiche. Lagen sigtes fra og tilsættes. Smag til med salt og peber og stil den i køleskabet.
Fisken skærres i mundrette stykker og vendes først i mel og bagefter i beignetdejen.
Kom 1 liter olie i en gryde. Når olien er varm nok (stik en tændstik i olien, der skal komme en sydende lyd), kommes fiskestykkerne i 3-4 stykker af gangen. 
Velbekommen!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar